sâmbătă, 27 februarie 2016

Ceafă la grill cu legume


Ingrediente:

1 kg. ceafă de porc (6 bucăți)
10 roșii cherry
2 ardei capia
1 ceapă roșie

Baiț:
1 linguriță miere de albine
1 linguriță muștar clasic
zeama de la 1/2 lămâie
2 căței de usturoi pisați
5 linguri de ulei
chili, sare, piper proaspăt măcinat
cimbru, busuioc uscat

Mod de preparare:


Carnea se porționează, se spală și se lasă pe hârtie la zvântat. Într-un bol se pregătește baițul din ingredientele de mai sus. Fiecare bucată de carne se tăvălește cu încredere în acest baiț, urmând ca bolul acoperit cu folie să îl lăsăm la rece (în frigider) vreo 30 de minute să se întrepătrundă toate aromele. Între timp spălăm legumele. 
După ce s-au scurs cele 30 de minute încingem tigaia grill și așezăm bucățile de carne la foc. Adăugăm și legumele. Când sunt gata se servesc calde alături de un pahar de vin roșu.

Un gust final excelent, o combinație perfectă între dulce și acrișor. 


Poftă bună!!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu