4 ouă
250 g. unt
250 g. zahăr pudră
500 g. făină
1 praf de copt
coajă de lămâie rasă
gem de prune / caise (aprox. 5 linguri cu vârf)
100 g. nuci mărunțite
150 g. zahăr
Mod de preparare:
Formăm un aluat amestecând 3 gălbenușuri și 1 ou întreg împreună cu untul, zahărul pudră, făina amestecată în prealabil cu praful de copt și coaja rasă de lămâie. 1/3 din acest aluat se lasă separat, iar restul se întinde în tava de cuptor cu mâna. Într-un bol amestecăm gemul (eu am folosit gem de prune). cele 3 albușuri rămase bătute spumă cu 150 g. zahăr și nucile mărunțite. Compoziția obținută se întinde în tavă peste aluat. Coca păstrată se mai frământă cu făină ca să devină mai tare și apoi se dă pe răzătoarea mare deasupra tăvii acoperind toată suprafața. Tava se dă la cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute. Se lasă să se răcească, se taie și se servește. Mama o numește prăjitură râioasă :)
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu