Blat:
2 ouă întregi
9 linguri zahăr
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri făină
1 lingură praf de copt
Umplutură:
500 gr. brânză dulce de vaci
4 ouă
4 linguri de zahăr
stafide
1-2 pliculețe zahăr vanilat
un praf de sare
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul, apoi uleiul până se încorporează. Peste se adaugă făina amestecată cu praful de copt alternând cu laptele. Aluatul obținut este lichid, un pic mai gros decât cel pentru clătite. Se unge o tavă dreptunghiulară de aprox. 20/30 cm cu unt și se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din aluat și se introduce tava la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la foc potrivit. Între timp pregătim umplutura amestecând brînza, ouăle, zahărul, zahărul vanilat, sarea și stafidele la final. După ce s-au scurs cele 10 minute se scoate tava din cuptor și se distribuie amestecul de brânză dulce, apoi se toarnă restul de aluat și se pune iar la copt pentru aprox. 40 de minute. Spre final se reduce intensitatea focului. Când este gata prăjitura se pudrează cu zahăr și se taie după ce s-a răcit complet. Este o prăjitură ușoară și foarte gustoasă.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu