luni, 1 august 2016

Gogoși împletite


Ingrediente:

600 g făină
10 g drojdie uscată
220 ml lapte
3 ouă
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1/2 linguriță sare
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol încăpător, iar în mijloc adăugăm un pic de lapte călduț, drojdia și 2 lingurițe de zahăr. Presărăm puțină făină peste și lăsăm 10-15 minute. Între timp batem ouăle cu zahărul, sarea și zahărul vanilat, iar la final adăugăm laptele călduț. Turnăm această compoziție peste făină și amestecăm inițial cu o spatulă, apoi cu mâinile frământăm până obținem un aluat care nu se lipește. Ungem un vas de sticlă cu ulei și așezăm aluatul. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm să crească 30-40 de minute. Întindem aluatul pe blatul de lucru într-un dreptunghi și tăiem fâșii subțiri. Fiecare fâșie de aluat o îndoim la jumătate și formăm gogoșile împletite. Lăsăm să mai crească un pic și apoi le prăjim în ulei încins (se rumenesc foarte repede). Se servesc calde, pudrate cu zahăr. 

Poftă bună!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu