6 gogoșari mari
400 g piept de pui
150 g orez
1 morcov
2 cepe
200 g ciuperci
50 g mazăre
200 ml suc de roșii
3 linguri ulei
sare, piper, boia dulce
Mod de preparare:
Fierbem pentru 10 minute orezul în apă cu sare. Pieptul de pui îl porționăm mărunt și îl călim în puțin ulei. Spălăm legumele (morcov, ciuperci, ceapă) și le tăiem cubulețe. Adăugăm legumele tăiate și mazărea peste carne și amestecăm. Potrivim gustul de sare și piper (eu am pus și puțină boia dulce). Când legumele s-au călit adăugăm și orezul și lăsăm focul la mic pentru 5 minute. Curățăm gogoșarii și îi umplem cu această compoziție. Eu am păstrat și căpăcelele pentru decor. Așezăm gogoșarii într-o tavă într-un sos făcut din suc de roșii amestecat cu 2-3 linguri de ulei și puțină sare. Dăm tava la cuptor pentru 1 oră la foc potrivit. Sunt foarte gustoși, potriviți pentru cină pe o vreme ploioasă ca asta!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu