4 cartofi mari
50 g unt
4 linguri ulei de măsline
sare
piper
ierburi aromatice (busuioc, măghiran, oregano, cimbru, rozmarin, pătrunjel)
Mod de preparare:
Cartofii se curăță de coajă și apoi se taie feliuțe subțiri pe lățime lăsând baza de aproximativ 1 cm netăiată (aspect de acordeon). Între feliuțele de cartofi se pun cubulețe mici de unt, se stropesc apoi la suprafață cu ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice. Cartofii se dau la cuptor la foc potrivit. Ai mei s-au făcut cam într-o oră și jumătate, în compania unor pulpe de pui marinate în ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, sare, piper și chilli. Rezultatul a fost pe placul tuturor membrilor familiei. Am primit un 10 cu felicitări în seara asta (de care sunt foarte mândră :)).
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu