Ingrediente:
300 g paste
300 g ton
200 g porumb dulce
150 g măsline
1 ceapă
2 gălbenușuri
aprox. 50 ml ulei
zeamă de lămâie
2-3 linguri smântână
sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu sare. După ce s-au fiert le lăsăm în strecurătoare, timp în care pregătim maioneza din cele două gălbenușuri (unul fiert și unul crud), ulei și zeamă de lămâie. Când maioneza este gata o amestecăm cu smântâna. Într-un vas amestecăm tonul, porumbul, măslinele, ceapa tăiată julien și pastele. Turnăm sosul alb, potrivim gustul de sare și piper și amestecăm totul pentru omogenizare. Dăm salata un pic la rece și apoi o putem servi. Este o salată foarte gustoasă.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu