520 g făină
300 ml lapte
75 ml ulei
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
15 g drojdie uscată
120 g brânză de vaci
1 gălbenuș
susan alb
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia într-o lingură de lapte călduț și zahăr. Lăsăm 10 minute până face o spumă frumușică. Într-un vas încăpător cernem făina și facem în mijloc o adâncitură în care turnăm maiaua, laptele căduț, uleiul și sarea, apoi amestecăm cu o lingură. Începem să frământăm aluatul foarte bine până ce se curăță de pe pereții vasului și nu se mai lipește de mână. Așezăm aluatul într-un vas de sticlă uns cu puțin ulei, acoperim cu folie alimentară și un prosop și lăsăm să crească la loc călduț pentru 45-50 de minute. Împărțim aluatul în trei părți egale. Din prima parte întindem o foaie din care decupăm cu o formă rotundă sau cu gura unui pahar cerculețe de aluat. Pe fiecare adăugăm cu lingurița brânză de vaci. Pliem fiecare cerculeț în două, apoi unim capetele formând astfel petalele de crizantemă (ca în imaginea de mai sus). Procedăm la fel și cu celelate două părți de aluat rămase. Așezăm apoi petalele într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt formând astfel crizantema. Lăsăm să mai crească un pic, apoi ungem cu gălbenuș de ou, presărăm susan alb și dăm tava la cuptorul încins pentru 50 de minute la foc potrivit. Este o pâinică foarte pufoasă și foarte foarte aspectuoasă.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu