250 g piept de pui
500 g ciuperci champignon
1 ceapă
4-5 căței usturoi
3 linguri făină
3 linguri ulei
15 g unt
100 ml vin alb
200 ml smântână pentru gătit
sare, piper, chilli
Mod de preparare:
Spălăm pieptul de pui și îl tăiem feliuțe pe care le batem un pic cu ciocănelul pentru șnițele. Le dăm cu un praf de sare și puțin piper, le trecem prin făină și le prăjim în ulei încins până se rumenesc ușor pe ambele părți. Scoatem puiul pe un platou, iar în tigaie adăugăm cubulețul de unt. Prăjim ceapa tăiată mărunt și cățeii de usturoi tăiați și ei feliuțe, apoi adăugăm ciupercile tăiate grosier. Amestecăm, punem capacul și lăsăm 5 minute la foc potrivit. Când ciupercile încep să se prăjească stingem cu vin alb. În acest moment adăugăm și puiul prăjit și lăsăm tigaia pe foc (mic) semiacoperită pentru alte 5-10 minute. În final adăugăm smântâna, amestecăm pentru omogenizare și potrivim gustul de sare și piper. Oprim focul și presărăm pătrunjel verde proaspăt tocat și fulgi de chilli.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu