marți, 10 ianuarie 2017

Napolitane cu caramel, nuci și stafide

Ingrediente:
3 foi de napolitană
200 g unt
400 g zahăr
4 ouă
400 g nuci mărunțite
200 g stafide
1 esență de rom
1 esență de vanilie
1 esență de portocale

Mod de preparare:


Într-un vas punem zahărul pe foc mic și îl lăsăm să se caramelizeze. Amestecăm ușor din când în când și avem grijă să nu se ardă deoarece devine amar. Adăugăm untul și îl încorporăm în caramel (amestecăm până compoziția devine cremoasă). Dăm vasul de pe foc. Batem cu telul cele 4 ouă până fac un pic de spumă apoi le adăugăm în caramel. Punem vasul înapoi pe foc mic și amestecăm pentru aproximativ încă 5 minute. Oprim focul și adăugăm nucile, stafidele și cele trei esențe. Umplem foile de napolitană, presăm cu ceva greu și le dăm la rece pentru câteva ore (dacă rezistă). Eu le-am tăiat după 1 oră că se tot învârtea Bubu pe lângă mine și mă întreba când sunt gata :) 

Poftă bună!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu