duminică, 9 octombrie 2016

Prăjitura Sumegi

Ingrediente:
Pentru blat:
6 albușuri
150 g zahăr
150 g nucă
2 linguri rase de făină
un praf de sare

Pentru cremă:
6 gălbenușuri
130 g zahăr
30 g cacao
100 ml frișcă lichidă
100 g unt
esență de vanilie


Mod de preparare:

Într-un vas mixăm albușurile cu un praf de sare și apoi cu zahărul până obținem o bezea fermă și lucioasă. Adăugăm nuca măcinată și făina, amestecăm cu o spatulă ușor până se încorporează în bezea. Turnăm compoziția în tava aragazului tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul încins pentru 20-25 de minute la foc mic. Cât se face blatul pregătim crema. Într-un vas metalic amestecăm bine cu telul gălbenușurile împreună cu zahărul. Cernem praful de cacao și îl încorporăm în acest amestec. Așezăm vasul pe baie de aburi, adăugăm frișca lichidă și amestecăm până ce crema capătă consistență. Dăm vasul la o parte. Batem spumă untul ținut la temperatura camerei cu ajutorul mixerului și îl încorporăm din aproape în aproape în cremă. Adăugăm esență de vanilie. Mixăm la viteză mare în continuare crema pentru încă 5-7 minute. Tăiem blatul pe verticală în trei fâșii egale. Pe prima foaie de blat așezăm 1/3 din cremă, a doua foaie de blat, apăsăm ușor, iar 1/3 cremă, a treia foaie de blat și crema rămasă. Ornăm prăjitura cu nucă prăjită și mărunțită, apoi o dăm la rece. Combinația asta de ciocolată și nucă e ceva ... :) (: 


Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu