marți, 7 februarie 2017

Orez cu ciuperci și pui

Ingrediente:
300 g pulpă pui fără os și piele
300 g orez bob rotund
500 g ciuperci champignon proaspete
1/2 ardei roșu
1 ceapă
2 lingurițe amestec legume deshidratate
2-3 linguri ulei de măsline
pătrunjel verde
sare, piper

Mod de preparare:


Orezul se spală și se pune la fiert în apă cu sare și cele 2 linguri de amestec de legume deshidratate (eu folosesc un amestec 100% natural, fără conținut de sare, aditivi și conservanți). Acoperim cu un capac vasul și lăsăm pe foc potrivit 15 minute fără să amestecăm. Încingem o tigaie (wok) cu 2-3 linguri ulei de măsline și călim pe ambele părți carnea de pui tăiată bucățele mici. Adăugăm în tigaie ceapa și ardeiul roșu tăiate mărunt. Ciupercile, spălate și curățate le tăiem feliuțe subțiri și le adăugăm și pe ele în tigaie. Punem capacul și lăsăm pe foc potrivit. Când zeama pe care o vor lăsa ciupercile scade adăugăm orezul. Amestecăm și potrivim gustul de sare și piper. Lăsăm orezul să se odihnească câteva minute, după care se poate servi asezonat cu pătrunjel verde.

Poftă bună!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu