650 g mușchiuleț piept de pui
10 ardei kapia
100 g bacon crud-uscat
300 g cașcaval afumat
15 g unt
2 linguri pesmet
3 ouă
2 linguri smântână
sare, piper, fulgi de chilli
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ardeii se spală și se șterg cu un șervet de bucătărie, apoi se pun la copt fie pe tablă, fie în tavă la cuptor. După ce s-au copt se îndepărtează coaja și se curăță de semințe. Bucățelele de piept le spălăm, le batem ca pentru șnițele și le condimentăm pe ambele părți cu sare, piper și fulgi de chilli. Cele trei ouă le amestecăm cu o furculiță împreună cu smântâna. Tapetăm o tavă pătrată de 20x20 cm cu unt peste care presărăm pesmetul. Formăm straturile astfel: un strat felii de pui, 2-3 linguri din amestecul de ou cu smântână, cașcaval afumat dat pe răzătoarea mare, un strat de ardei copt, iar pui, ou cu smântână, cașcaval și ardei copt. La final, așezăm pe deasupra feliile de bacon și restul de amestec de ou cu smântână. Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit. Cu 15 minute înainte de a opri cuptorul presărăm un strat de cașcaval afumat peste preparat. Scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit porționăm și presărăm pătrunjel verde proaspăt tocat. Rapid și gustos.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu