200 g unt
100 g zahăr farin
1 plic zahăr vanilat
2 ouă mici
30 ml smântână lichidă
esență de vanilie
300 g făină
Pentru decor:
glazură de ciocolată
ornamente colorate din zahăr
Mod de preparare:
Untul, la temperatura camerei, se mixează împreună cu zahărul farin amestecat cu zahărul vanilat până obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm, pe rând, cele două ouă, smântâna, apoi aromatizăm compoziția cu esență de vanilie. Încorporăm făina cernută. Vom obține un aluat destul de moale și lipicios. Umplem poșul și șprițăm biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor pentru 15 minute la foc mediu (biscuiții devin aurii pe margine). Se pot servi ca atare sau se pot scălda în glazură de ciocolată și orna cu bombonele colorate.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu