300 g piept de pui
350 g orez
1 zuchini
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei gras galben
1 ardei iute roșu
1 ceapă medie
cimbrișor verde
30 g unt
2-3 linguri ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Punem orezul la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 15 minute. În apa în care fierbe orezul adăugăm o ceapă curățată întreagă (la final ceapa se înlătură). Spălăm și tăiem legumele în bastonașe subțiri (ardeiul iute l-am curățat de semințe înainte).
Tăiem pieptul de pui cubulețe și îl călim într-o tigaie wok în care încingem untul împreună cu uleiul de măsline. Adăugăm și câteva crenguțe de cimbrișor în wok (le scoatem când puiul este gata).
Tăiem pieptul de pui cubulețe și îl călim într-o tigaie wok în care încingem untul împreună cu uleiul de măsline. Adăugăm și câteva crenguțe de cimbrișor în wok (le scoatem când puiul este gata).
Peste bucățile de piept de pui amestecăm legumele și le lăsăm să se călească la foc iute. Potrivim gustul de sare și piper. Stingem tigaia cu puțină zeamă de la orez și adăugăm orezul peste pui și legume. Mai lăsăm wokul pe foc câteva minute, apoi așezăm orezul în farfurii și îl servim. Este cremos și foarte gustos.
Sper să îl încercați și voi!
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu