1 file somon
2 cartofi medii
sare
piper
rozmarin proaspăt
cimbrișor proaspăt
fulgi de chilli
ulei de măsline
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine și se lasă un pic la zvântat. Se dau cu un praf de sare și se împăturesc în folie de aluminiu. Așezăm cartofii într-o tavă și dăm la cuptorul încins pentru aproximativ 45 de minute (puteți încerca cu un bețișor de frigăruie - când acesta intră ușor în cartof veți ști că sunt gata). Când cartofii sunt aproape gata curățăm fileul de somon de solzi, îl spălăm și îl ștergem cu un prosop de hărtie. Se condimentează peștele cu sare și piper, apoi se așază pe grill-ul încins cu pielea în jos. După aproximativ 4 minute se întoarce pe partea cealaltă. Se scoate pe farfurie și se stropește cu puțin ulei de măsline, apoi se asezonează cu verdețuri proaspăt tocate (eu am folosit rozmarin și cimbrișor verde). Desfacem și cartofii în patru, îi stropim cu ulei de măsline și îi aromatizăm cu verdețuri și fulgi de chilli. Și cum cel mai critic jurat al meu este fi-miu întotdeauna îl întreb pe el: ”- Cum e mami?”. Răspunsul lui: ”- Buuun rău!” :)
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu