miercuri, 7 decembrie 2016

Coșulețe cu pui la cuptor

Ingrediente:
200 g piept de pui
600 g cartofi
30 g cașcaval gouda
1 ceapă
1 ou
2 linguri lapte
1 linguriță sos de soia
sare, piper
pătrunjel verde


Mod de preparare:


Curățăm cartofii de coajă, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert în apă cu sare. După ce au fiert îi pasăm împreună cu cele două linguri de lapte până obținem un piure cremos. Lăsăm piureul să se răcească și adăugăm oul. Amestecăm bine pentru omogenizare. Ceapa tocată mărunt se pune la călit în 2 linguri de ulei încins. Adăugăm peste ceapă pieptul de pui tăiat cubulețe. Potrivim gustul de sare și piper (eu am adăugat și fulgi de chilli), punem capacul și lăsăm 5 minute pe foc. Când pieptul de pui începe să se prăjească adăugăm sosul de soia, amestecăm, și apoi oprim focul. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui poș formăm din piure coșulețele direct în tavă. În interiorul coșulețelor punem umplutura și presărăm deasupra cașcavalul dat pe răzătoare. Dăm tava la cuptor pentru 25-30 de minute la foc potrivit. În momentul servirii, coșulețele se ornează cu verdeață proaspătă. Este o rețetă rapidă, ușor de făcut. Coșulețele sunt frumoase, gustoase și potrivite pentru cină. 

Poftă bună!!!   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu