Pentru blat:
200 g biscuiți fragezi
100 g unt
Pentru cremă:
200 ml frișcă lichidă
200 brânză dulce
3 linguri de zahăr pudră
esență de vanilie
10 g gelatină
Pentru jeleu:
150 g fructe de pădure
3 lingurițe zeamă de lămâie
3 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Acest cheesecake cu fructe de pădure fără coacere se face extrem de ușor, iar rezultatul este unul extraordinar. Mărunțim mai întâi biscuiții fie automat cu ajutorul unui blender, fie manual cu sucitorul. Topim untul și îl turnăm peste biscuiți, apoi amestecăm pentru omogenizare. Tapetăm fundul tăvii cu inel detașabil (eu am folosit forma de 18 cm) cu stratul de biscuiți și dăm tava la frigider. Punem 10 g gelatină la hidratat în 3 linguri de apă. Pentru cremă, amestecăm cu mixerul brânza dulce împreună cu zahărul pudră și vanilia până obținem un amestec cremos. Separat, mixăm frișca lichidă, apoi o încorporăm puțin câte puțin în amestecul de brânză. Încălzim gelatina (max. 60 secunde), amestecăm bine până se dizolvă complet și o încorporăm în cremă. Scoatem tava din frigider și turnăm crema peste blatul de biscuiți. Nivelăm ușor deasupra și reintroducem tava la frigider. Ultimul pas: prepararea jeleului. Punem cele 10 g de gelatină la hidratat în 2-3 linguri de apă. Amestecul de fructe de pădure se adaugă în blender împreună cu 4 linguri de apă. Mixăm. Se formează un piure pe care îl trecem prin strecurătoare pentru îndepărtarea semințelor. Piureul
strecurat se așează într-un vas pe foc mic împreună cu 3 linguri de zahăr și 3 lingurițe de zeamă de lămâie (zeama de lămâie păstrează culoarea frumoasă a jeleului). Amestecăm piureul de fructe până când ajunge la punctul de fierbere, moment în care dăm vasul la o parte. Lăsăm jeleul să se răcorească un pic. Topim gelatina și apoi o încorporăm în jeleu. Se va forma puțină spumă deasupra pe care o putem aduna cu o lingură. Turnăm jeleul ca strat final și dăm forma la rece pentru cel puțin 3-4 ore. Ornăm cu fructe de pădure și desertul este gata, numai bun să ne încânte simțurile.
strecurat se așează într-un vas pe foc mic împreună cu 3 linguri de zahăr și 3 lingurițe de zeamă de lămâie (zeama de lămâie păstrează culoarea frumoasă a jeleului). Amestecăm piureul de fructe până când ajunge la punctul de fierbere, moment în care dăm vasul la o parte. Lăsăm jeleul să se răcorească un pic. Topim gelatina și apoi o încorporăm în jeleu. Se va forma puțină spumă deasupra pe care o putem aduna cu o lingură. Turnăm jeleul ca strat final și dăm forma la rece pentru cel puțin 3-4 ore. Ornăm cu fructe de pădure și desertul este gata, numai bun să ne încânte simțurile.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu