Ingrediente:
300 g piept de pui
30 g zahăr
1 lingură ketchup dulce
1 lingură pastă de ardei iute
30 ml sos de soia
50 ml apă
1 linguriță de amidon
4-5 rondele de ardei iute
4-5 căței de usturoi
zeama de la 1/2 lămâie
200 g orez basmati + orez sălbatic
Mod de preparare:
Punem pe foc un vas cu apă și sare. Când apa dă în clocot adăugăm orezul și îl lăsăm să fiarbă pentru 15 minute. Scurgem surplusul de apă (dacă este cazul). Tăiem grosier pieptul de pui. Într-un vas amestecăm bucățelele de pui cu zahărul, sosul de soia, ketchup-ul, pasta de ardei și apa. Dăm vasul la frigider pentru 30 de minute. Scurgem într-un vas separat marinata, iar bucățile de carne le prăjim la foc iute în 2-3 linguri de ulei pe toate părțile (pentru câteva minute). În marinată adăugăm rondelele de ardei iute și amidonul. Amestecăm bine să nu rămână cocoloașe. Scoatem carnea și călim un pic usturoiul pisat peste care turnăm marinata. Adăugăm în sos carnea și zeama de lămâie și mai lăsăm pe foc încă 2-3 minute. Servim puiul în sos alături de orez. Este o rețetă simplă care se prepară în câteva minute, iar gustul final este incredibil. Sosul este delicios, un amestec de dulce, acrișor și picant. Pe noi ne-a cucerit și am decis: Mai facem!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu