miercuri, 7 decembrie 2016

Crochete din cartofi și bacon

Ingrediente:

100 g bacon
100 g parmezan
500 g cartofi
2 fire de ceapă verde (doar partea albă)
1 ou
sare, piper
pesmet

Mod de preparare:

Prăjim cubulețele de bacon și le scoatem pe un șervețel de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei. Cartofii îi curățăm de coajă, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert în apă cu sare. Când cartofii s-au fiert facem din ei un piure. Într-un vas, amestecăm piureul, baconul, ceapa tăiată mărunt și parmezanul. Amestecăm toate ingredientele și potrivim gustul de sare și piper. Formăm biluțe pe care le trecem prin oul bătut și apoi prin pesmet. Prăjim crochetele în ulei încins pe toate părțile până devin aurii. Crochetele se pot servi atât calde cât și reci. Sunt foarte gustoase, crocante la exterior și pufoase în interior și se prepară foarte ușor.

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu