200 g unt rece
300 g cașcaval tare
550 g făină
125 g smântână
3 ouă (+1 pentru uns)
semințe de chimen
1 linguriță de sare
Mod de preparare:
Cașcavalul se dă pe răzătoarea mică. Mixăm împreună untul tăiat cubulețe, cașcavalul răzuit, cele 3 ouă, smântâna și sarea. Adăugăm treptat făina cernută și frământăm un aluat nelipicios. împărțim aluatul în patru bile. Din fiecare bilă întindem o foaie dreptunghiulară de 0,5 cm grosime. Tăiem cu ruleta (sau cu un cuțit ascuțit) fâșii de 1 cm lățime. Ungem fâșiile de aluat cu ou bătut și presărăm peste ele semințe de chimen. Așezăm fâșiile în tava aragazului tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 20-25 de minute la foc potrivit. Lăsăm sărățelele să se răcească pe un platou, apoi le servim alături de un pahar de bere. Buuune!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu