900 g făină
450 ml lapte integral
80 ml ulei
2 ouă
1 cub drojdie proaspătă (25 g)
1 linguriță rasă de sare
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 ou pentru uns
susan negru
gem/marmeladă
Mod de preparare:
Desfacem drojdia cu 2-3 lingurițe de zahăr. Laptele călduț îl amestecăm cu uleiul, cele 2 ouă, sarea, zahărul rămas și zahărul vanilat. Adăugăm drojdia și o încorporăm în compoziția lichidă. Cernem și adăugăm făina din aproape în aproape amestecând cu o spatulă la început, apoi frământăm cu mâinile până obținem un aluat omogen. Ungem un vas de sticlă cu ulei și așezăm aluatul. Acoperim vasul cu folie alimentară și punem deasupra un prosop. Lăsăm aluatul la dospit o oră la loc ferit de curent. După ce aluatul a crescut frumos îl împărțim în 6 bile. Fiecare bilă o întindem pe blatul de lucru cu sucitorul într-o foaie. Tăiem cu o rolă sau cu un cuțit (bine ascuțit), punem gem pe fiecare și rulăm cornurile. Procedăm la fel cu celelalte. Așezăm cornurile în tavă, le ungem cu gălbenuș de ou, presărăm susan negru și dăm tava la cuptorul preîncins pentru 30 de minute la foc mediu (cornurile se rumenesc frumos deasupra). Lăsăm cornurile să se odihnească, apoi le servim alături de un pahar cu lapte. Deși pe căldurile astea este o adevărată tortură să utilizezi cuptorul, a meritat efortul!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu