duminică, 13 august 2017

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată


Ingrediente:
9 ouă
900 ml lapte
250 g unt
200 ml frișcă lichidă
300 g zahăr farin
50 g cacao
200 g făină
200 g ciocolată
esență de vanilie/rom
un praf de sare

Mod de preparare:
Mai întâi, topim pe foc într-un vas ciocolata împreună cu frișca lichidă și o lăsăm să se răcească. De asemenea, topim untul și îl lăsăm apoi să ajungă la temperatura camerei. Separăm ouăle. În vasul mixerului punem gălbenușurile împreună cu zahărul vanilat și le mixăm până își deschid culoarea și își măresc volumul. În această compoziție încorporăm cu mixerul la viteză mică ciocolata topită, apoi praful de cacao, untul topit și esențele. Începem să adăugăm din făina cernută, alternând cu cantități mici de lapte călduț. Continuăm până încorporăm întreaga cantitate de lapte și făină. Va rezulta o compoziție lichidă pe care o transferăm într-un vas încăpător. În bolul mixerului batem spumă albușurile cu un praf de sare până le transformăm în bezea. Adăugăm bezeaua obținută în compoziția anterioară și omogenizăm cu mișcări ușoare pentru a nu elimina aerul acumulat în albușuri. Turnăm compoziția finală într-o tavă (25x38 cm) tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul încins pentru aproximativ o oră la foc mic. Când prăjitura este coaptă, scoatem tava din cuptor, o lăsăm să se răcească apoi o dăm la frigider pentru câteva ore. După ce a stat la rece poate fi porționată. Neașteptat de bună, ciocolătoasă și ușor de făcut. Am servit dimineață la cafea :) Răsfăț!

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu