1 kg carne de pui
2-3 căței de usturoi
1 crenguță de rozmarin
1 morcov
2 cepe
3-4 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei de susan
2 cutii de roșii decojite
80-90 ml vin roșu sec
sare, piper, pătrunjel verde
Mod de preparare:
Spălăm bine bucățile de pui (eu am folosit pulpe dezosate și aripioare), le lăsăm pe un șervet de hârtie să se zvinte, apoi le condimentăm cu sare și piper. Încingem uleiul de măsline+susan într-o tigaie antiaderentă destul de încăpătoare și frigem carnea pe ambele părți până capătă o crustă aurie (10-12 minute). Cât timp se frige carnea zdrobim 3 căței de usturoi cu tot cu coajă și îi aruncăm în tigaie împreună cu crenguța de rozmarin (vor parfuma plăcut uleiul în care se prăjește carnea). Adăugăm cubulețele de ceapă și morcov peste carne, amestecăm și lăsăm la foc mediu până se înmoaie legumele. Când legumele s-au călit, adăugăm 80-90 ml de vin roșu sec și mărim un pic focul până se evaporă alcoolul. Tăiem roșiile din conservă în cubulețe și le turnăm împreună cu sucul de roșii în tigaie. Amestecăm, potrivim gustul de sare și, eventual piper, și mai lăsăm pe foc 10-15 minute. Puiul astfel gătit se garnisește cu pătrunjel verde proaspăt tocat și se servește musai cu mămăliguță fierbinte :), dar merge la fel de bine cu garnitură de orez, piure ... Delicios!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu