650 g făină
400 ml lapte
3 ouă
50 ml ulei
4 linguri zahăr
1/2 linguriță sare
1 plic drojdie uscată
zahăr pudră pentru decor
ulei
Mod de preparare:
În puțin lapte călduț punem 1 lingură de zahăr, drojdia și puțină făină. Lăsăm maiaua să facă o spumă groasă de câteva degete. Amestecăm restul de lapte (tot călduț) cu cele 3 linguri de zahăr rămase, adăugăm ouăle, sarea și uleiul. Turnăm și maiaua peste acest amestec și omogenizăm. Cernem făina din aproape în aproape și amestecăm cu o spatulă cât amestecul este încă moale, apoi începem să frământăm energic aluatul cu mâinile. Ungem un vas cu ulei, așezăm aluatul în el, acoperim și dăm la loc călduț pentru o oră. În acest timp aluatul crește frumos. Aluatul dospit îl întindem în foi groase de 0,5 cm din care decupăm cu o formă rotundă sau cu un pahar gogoșile, pe care le prăjim în ulei încins pe ambele părți. Lăsăm gogoșile un pic să se odihnească, apoi le pudrăm cu zahăr. Pufoase și delicioase! Singurul defect: dispar de pe masă repede. N-am apucat să fac poza artistică (am rămas doar cu asta la grămadă :)). Poate data viitoare!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu