miercuri, 23 august 2017

Musaca cu vinete

Ingrediente:
3 vinete medii
1 kg carne tocată (porc+vită)
1 ardei kapia
2 cepe
1 lingură bulion
150 g cașcavaș
3 ouă
1 roșie
1 lingură ulei măsline
1 linguriță ulei susan
sare, piper, boia dulce, 10 g unt

Mod de preparare:


Încingem o tigaie cu uleiul de măsline și cel de susan în care călim ceapa și ardeiul kapia tăiate cubulețe. Condimentăm cu sare, piper și boia dulce. Adăugăm carnea tocată și amestecăm. Lăsăm pe foc până carnea se deschide la culoare, adăugăm bulionul și mai călim carnea încă 4-5 minute. Dăm la o parte și lăsăm să se răcească timp în care ne ocupăm de vinete. Două vinete (vor reprezenta primele două straturi de vinete din musaca) le curățăm de coajă și le tăiem pe lung în fâșii subțiri pe care le coacem în cuptor în tava aragazului tapetată cu hârtie de copt. A treia vânătă (la care nu curățăm coaja pentru stratul final, cel de deasupra) o tăiem rondele pe care le coacem de asemenea în cuptor. În amestecul de carne răcit adăugăm un ou și amestecăm compoziția. Ungem o tavă cu unt și cu puțin bulion și tapetăm cu primul strat de vânătă. Continuăm cu un strat de carne, un strat de vânătă, iar unul de carne și la final rondelele de vânătă. Tăiem o roșie și așezăm bucățile din loc în loc pe musaca. La final, batem două ouă cu un praf de sare. Turnăm peste musaca. Presărăm cașcavalul dat pe răzătoare. Dăm tava la cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute. Așteptăm să se răcească, porționăm și servim cu plăcere. 


Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu