550 g lapte praf
100 g cacao
450 g zahăr
150 ml apă
1 pachet de unt
esență de vanilie, rom
80 g nucă
Mod de preparare:
Prima dată prăjim un pic nuca, fie într-un vas teflonat, fie în tavă la cuptor. După ce se răcește o mărunțim un pic cu mâna și o dăm deoparte. Cernem alternativ laptele praf și praful de cacao și le amestecăm bine. Apa și zahărul se pun la fiert într-un vas. Din momentul în care siropul începe să clocotească mai lăsăm 10 minute la foc mic, apoi dăm vasul de pe foc. Încorporăm untul lăsat la temperatura camerei și cele două esențe, de rom și vanilie, în siropul de zahăr. Amestecăm bine până se topește untul și apoi adăugăm din aproape în aproape amestecul de lapte praf și cacao. Pentru ca ciocolata să nu aibă cocoloașe trebuie amestecată foarte bine. La final adăugăm nuca prăjită. Ungem o tavă cu puțin ulei și turnăm amestecul de ciocolată nivelând la suprafață. Tava se lasă câteva ore la rece până când ciocolata se întărește. Se porționează și se servește cu mare plăcere.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu