luni, 9 mai 2016

Mazăre cu carne și cartofi

Ingrediente:
300 g pulpă de porc
250 g mazăre congelată
2 cepe
4-5 fire ceapă verde
5 cartofi medii
1/4 ardei capia
4-5 linguri ulei
2 linguri bulion
sare, piper, boia dulce
pătrunjel verde


Mod de preparare:


Carnea de porc se taie cubulețe, se spală și se opărește. Într-un vas se pune uleiul la încins, se adaugă carnea și ceapa tăiată mărunt. Acoperim vasul cu un capac și lăsăm să se călească un pic până capătă ceapa o culoare aurie. Se adaugă și ardeiul tăiat cubulețe, un pic de sare și se amestecă. După 5-10 minute se adaugă cele două linguri de bulion, cartofii tăiați și apă cât să acopere legumele și carnea. Lăsăm să fiarbă la foc mic. Când cartofii sunt aproape fierți adăugăm mazărea (are nevoie de max. 10 minute să fiarbă). Potrivim gustul de sare și piper, adăugăm și puțină boia, iar la final presărăm pătrunjel verde tocat.



Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu