luni, 23 mai 2016

Desert cu zmeură

Ingrediente:

100 g biscuiți digestivi cu ciocolată
100 g zmeură
130 g zahăr
200 ml smântână pentru frișcă neîndulcită
125 g mascarpone
esență de vanilie





Mod de preparare:


Prima dată punem zmeura cu 100 g zahăr într-un vas la foc mic, amestecând din când în când (eu am strecurat și câteva merișoare printre zmeurici). Lăsăm vasul pe foc pentru aproximativ 10-15 minute, apoi îl dăm deoparte să se răcească. Pentru frișcă avem nevoie de smântâna neîndulcită (minim 30% grăsime) și cele 30g de zahăr rămase. Mixăm smântâna pentru frișcă mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mai mare adăugând zahărul din aproape în aproape, până devine fermă. Frișca obținută o amestecăm cu mascarpone și cu puțină esență de vanilie mixând pentru omogenizare. Biscuiții se zdrobesc manual cu sucitorul sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Desertul se montează în pahare alternând un strat de biscuiți, unul de cremă și unul cu zmeură. Este un desert absolut delicios și foarte ușor de făcut.



Poftă bună!!!  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu