400 g năut
350 g piept de pui
1 ceapă
1/2 ardei gras roșu
2 roșii
1/2 lg sos tomate
3-4 căței de usturoi
4-5 rondele de ardei iute
3-4 lg ulei
sare, piper, pătrunjel verde
Mod de preparare:
Năutul se lasă la înmuiat pentru cel puțin 8 ore, apoi se spală și se pune la fiert în apă cu puțină sare. Când năutul s-a fiert se lasă deoparte la scurs într-o strecurătoare. Pieptul de pui se taie cubulețe, se condimentează cu sare și piper și se pune în tigaia încinsă cu ulei. Se prăjește pe ambele părți, aproximativ 5-7 minute la foc mediu pe fiecare parte. Se scoate din tigaie și în locul lui se pune ceapa tăiată julien, ardeiul tăiat cubulețe mari și un pic de apă. Decojim cele 2 roșii și le tocăm, apoi le adăugăm peste ceapă și ardei împreună cu rondelele de ardei iute. Se amestecă sosul de tomate cu puțină apă și se adaugă și el în tigaie. Amestecăm, adăugăm și boabele de năut și potrivim gustul de sare și piper. Lăsăm să dea în câteva clocote, adăugăm usturoiul pisat, oprim focul și presărăm pătrunjel verde tocat. Mâncarea se servește caldă alături de pieptul de pui prăjit.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu