Ingrediente:
2 vinete
2 dovlecei
4 roșii mari
1 ceapă
4-5 căței de usturoi
200 ml suc de roșii
4-5 linguri ulei de măsline
câteva fire de pătrunjel verde
2 frunze de busuioc proaspăt
sare, piper, 50 g cașcaval
Mod de preparare:
În seara aceasta vă propun o rețetă ușoară, colorată, de sezon și potrivită pentru cină. Pentru realizarea ei procedăm astfel: ceapa, usturoiul, sucul de roșii, pătrunjelul și busuiocul se pun în robotul de bucătărie și se amestecă. Se potrivește gustul sosului cu sare și piper. Vinetele, dovleceii și roșiile se spală și se taie rondele nu foarte groase. Punem sare pe ele și le lăsăm ,,să transpire” un pic. Luăm o tavă în care punem cele 4-5 linguri de ulei de măsline și 1/2 din cantitatea de sos pregătit anterior. Apoi așezăm legumele alternând rondelele de vinete, dovlecel și roșii ca în imaginea alăturată. Condimentăm cu sare și piper, turnăm sosul rămas peste și dăm tava la cuptor pentru 1 oră la foc mediu. Când este gata scoatem din cuptor și ornăm cu cașcaval dat pe răzătoare. Fie că îl serviți simplu sau alături de un grătar de pui acest fel de mâncare este unul foarte gustos.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu