sâmbătă, 7 mai 2016

Ciorbă de legume


Ingrediente:
5-6 cartofi
1 morcov
1/2 ardei galben
1/2 ardei roșu
2 cepe mărișoare
puțină rădăcină de țelină
1/4 păstârnac
câteva păstăi de fasole verde congelată
2 roșii
4 linguri ulei
40 g paste
borș, sare, leuștean verde

Mod de preparare:
Legumele (ceapa, morcovul, ardeiul, țelina și păstârnacul) se spală și se taie cubulețe. Se pun într-o oală cu 3 litri de apă pe foc. După 10-15 minute adăugăm și cartofii tăiați și un praf de sare. Acoperim vasul cu un capac și lăsăm să fiarbă. Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă păstăile de fasole verde și după 5-10 minute pastele. Roșiile se opăresc un pic pentru a curăța ușor coaja, se pun într-un robot de bucătărie cu cele 4 linguri de ulei și amestecul se adaugă la ciorbă. Se acrește ciorba cu borș și se potrivește gustul de sare. După ce dă în clocot se oprește focul și se adaugă leuștean verde tocat.  




Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu