luni, 11 aprilie 2016

Ciorbă de porc cu tarhon

Ingrediente:
400 g pulpă de porc
3-4 cartofi medii
2 cepe
1 morcov, puțină rădăcină de țelină
1/2 ardei capia
1/2 ardei galben
30 g orez
1/2 suc de roșii
1/2 l borș
sare, piper, tarhon uscat, leuștean verde

Mod de preparare:


Carnea se taie cubulețe, se spală și se opărește. Se pune la fiert în 3,5 l apă rece, se spumează dacă este cazul. Legumele se curăță, se spală și se toacă mărunt. După ce apa începe să fiarbă și carnea nu mai face spumă se adaugă legumele, Vasul se acoperă și se lasă să fiarbă 15 minute la foc potrivit, după care adăugăm și cartofii. Când cartofii sunt aproape fierți (după 15-20 minute) adăugăm orezul spălat și apoi sucul de roșii. Se potrivește gustul de sare și piper, se adaugă 1 linguriță de tarhon uscat și apoi borșul. Se lasă să mai dea în câteva clocote, se dă vasul de pe foc și se presară leuștean proaspăt. 





Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu