8 ouă
14 linguri zahăr
80 g unt
2 pliculețe zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
10 linguri făină
80 g mac
1 esență de vanilie
Glazură: 4 linguri frișcă lichidă, 200 g ciocolată cu lapte, 50 g unt
Mod de preparare:
Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până își dublează volumul. Se adaugă untul topit și răcit, esența de vanilie, apoi din aproape în aproape făina și praful de copt amestecând ușor de jos în sus cu o spatulă până se încorporează. Se adaugă și macul, se amestecă și se toarnă compoziția într-o tavă (25x38) tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncăzit pentru 25-30 de minute (până trece testul scobitorii). Este recomandat să nu deschideți cuptorul în primele 20 de minute. Glazura se pregătește astfel: încălzim un pic frișca lichidă cu untul pe foc, dăm vasul la o parte și adăugăm bucățelele de ciocolată, amestecând până se omogenizează. O lăsăm 5 minute să se mai răcească apoi se adaugă peste blat. Prăjitura se dă la rece pentru 30 de minute (până se întărește glazura), apoi se taie și se servește cu mare drag :).
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu