4 ouă
200 g zahăr
200 ml lapte
150 g unt
250 g făină
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic praf de copt
un praf de sare
100 g zmeură proaspătă sau congelată
Mod de preparare:
Într-un vas punem zahărul, laptele și untul tăiat cubulețe. Amestecăm și punem vasul la foc mic. Lăsăm pe foc până dă în primul clocot. Dăm vasul la o parte și lăsăm să se răcească compoziția. Mixăm separat ouăle cu zahărul vanilat și praful de sare. Adăugăm treptat și compoziția răcită și mixăm în continuare. Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt. Turnăm aluatul în tava aragazului tapetată cu hârtie de copt și adăugăm zmeura. Dăm tava la cuptorul încins pentru 25 de minute la foc mic. Prăjitura se lasă să se răcească apoi se porționează și se pudrează cu zahăr farin.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu