40 pișcoturi
5 gălbenușuri
170 g zahăr
500 g mascarpone
1 esență vanilie
1 linguriță coniac sau rom
350 ml frișcă lichidă
4 cești de cafea la filtru fără zahăr
cacao și boabe de cafea pentru decor
Mod de preparare:
Cele 5 gălbenușuri se amestecă bine cu zahărul într-un vas cu ajutorul unui tel. Se pune vasul pe foc la baie de abur și se mestecă în continuu pănă se îngroașă compoziția. Se dă vasul la o parte și se lasă la răcit. Batem frișca cu ajutorul unui mixer. După ce s-a răcit compoziția de gălbenușuri adăugăm peste ea brânza mascarpone și esența de vanilie și amestecăm pentru a le încorpora foarte bine. Amestecăm cu frișca. omogenizăm și dăm crema la rece pentru 10-15 minute. În cafeaua rece, în care adăugăm coniacul, trecem rapid pișcoturile și le așezăm în tavă acoperind fundul acesteia (eu folosesc două vase de sticlă de 15/20 cm). Adăugăm un strat generos de cremă și continuăm cu un strat de pișcoturi. Finalizăm cu un strat de cremă, nivelăm frumos și dăm tiramisu la rece pentru câteva ore. La servire se porționează și se ornează cu praf de cacao și boabe de cafea. Este poate cel mai ușor desert de realizat. Știu că în rețeta originală de tiramisu se folosesc gălbenușurile crude, iar în loc de frișcă bezeaua obținută din albușuri dar eu am ales întotdeauna varianta sigură (tratament termic), eliminând astfel orice risc :)
... și este un tiramisu minunat!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu