Ingrediente:
3 ouă
(1 ou se folosește pentru uns)
50 g drojdie proaspătă
100 g unt
100 g zahăr
1 vârf de linguriță de sare
200 ml lapte de vacă
gem / marmeladă
(dacă gemul este prea moale îl puteți amesteca cu nucă măcinată, altfel va curge în tavă la cuptor și cornurile se ard)
Mod de preparare:
Se topește untul într-un vas la foc mic. Se ia vasul de pe foc și se adaugă zahărul, mestecând până se topește. Într-un bol se bat ouăle, apoi adăugăm drojdia și sarea, amestecând cu o lingură de lemn sau cu un tel să nu rămână cocoloașe. Turnăm peste amestecul de unt și zahăr și omogenizăm. Se adaugă și laptele (călduț) în fir subțire, apoi făina și frământăm până obținem un aluat care nu se lipește de mâini. Ungem un vas de sticlă cu puțin ulei, așezăm aluatul în vas și acoperim cu folie de plastic. Aluatul se lasă la crescut 45 de minute. După ce aluatul a crescut, îl împărțim în 6 bile. Fiecare bilă se întinde în formă de cerc pe blatul de lucru cu ajutorul sucitorului, Se taie fiecare foaie în 6-8 bucăți, se adaugă gem (eu am folosit de prune) pe marginea fiecărei fâșiuțe și se rulează. Cornurile astfel formate se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se lasă un pic să mai crească, se ung cu ou și se presară susan. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute la foc mediu (până cornurile se rumenesc frumos deasupra). Rețeta am preluat-o de site-ul Lenei.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu