6 bucăți de pește sărat și uscat (eu am folosit singer sărat, uscat și trimis de mama soacră :))
8 cartofi de mărime medie
2-3 frunze de dafin
câteva boabe de piper
fulgi de chilli
mujdei cremos:
2 căpățâni de usturoi românesc + ulei + lămâie
Mod de preparare:
Într-un vas punem la fiert cartofii întregi curățați de coajă și un praf de sare. Într-un alt vas punem la fiert 2 l apă în care adăugăm boabele de piper și frunzele de dafin. Când apa începe să clocotească adăugăm și bucățile de pește. Acoperim vasul cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mediu pentru apox. 30 de minute. Între timp se prepară mujdeiul. Se scoate peștele, se așează pe platou alături de cartofi, se adaugă mujdei și fulgi de chilli și se servește cald.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu