Coșulețe de primăvară |
2 foi aluat foietaj
200 g telemea de vacă
100 g smântână
2 ouă
2 cârnăciori
50 g măsline negre
sare (doar dacă brânza nu este sărată), piper
pătrunjel verde
semințe negre de susan pentru decor
Mod de preparare:
Aluatul de foietaj (se poate folosi cel din comerț sau se poate face în casă) se lasă la dezghețat. Se ia apoi fiecare foaie de aluat și se împarte în 12 pătrate egale care se așează într-o tavă de brioșe. Se mărunțește brânza, se amestecă cu cele 2 ouă, smântâna, măslinele și cârnăciorii tăiați cubulețe. Adăugăm în compoziție sare (dacă este cazul), piper și pătrunjel verde tocat. Înainte de a adăuga umplutura în coșulețe le înțepăm cu o scobitoare pe fiecare în parte, presărăm puțin pesmet pe fundul fiecărui coșuleț, apoi adăugăm amestecul de brânză. Presărăm susan negru și coacem coșulețele 30 de minute la foc potrivit, până se rumenesc frumos deasupra. Se scot din tavă cât sunt calde și continuăm cu cea de-a doua foaie. Vor ieși în final 24 de coșulețe de primăvară frumoase, gustoase și ușoare (idee preluată de pe retetefeldefel.ro). Este un aperitiv excelent și extrem de ușor de făcut!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu