Prăjitură aperitiv cu spanac și brânză |
Blat:
6 ouă
6 linguri ulei
3 linguri smântână
6 linguri spanac (aprox. 200 g)
1/2 linguriță sare
opțional 1 linguriță praf de copt (eu nu am folosit)
Crema:
200 g crema de brânză
100 g telemea de vacă
300 g ciuperci din conservă
câteva fâșii de ardei roșu și portocaliu
câteva fire de mărar verde
opțional 2-3 foi de gelatină
Mod de preparare:
Întâi se face blatul. Gălbenușurile se freacă puțin cu uleiul. Peste ele adăugăm spanacul (spanacul se poate face piure sau se mărunțește foarte bine cu ajutorul unui cuțit), smântâna și făina. Albușurile se bat spumă și se încorporează și ele astfel încât în final să avem o compoziție finală aerată și omogenă. Turnăm în tava aragazului tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la foc mic până trece testul scobitorii (foaia de blat nu trebuie să se rumenească). Până se coace blatul preparăm umplutura amestecând crema de brânză cu telemeaua mărunțită cu furculița. Tăiem ardeiul cubulețe mici, apoi ciupercile și le scurgem bine de zeamă, iar la final mărarul. Le adăugăm pe toate în amestecul de brânză. Blatul se scoate din cuptor și se lasă un pic să se răcească. Se taie apoi în trei părți egale. De asemenea, împărțim și crema în trei părți egale. Trecem la asamblarea aperitivului. Se așează prima foaie de blat, un strat de cremă de brânză, iar blat, cremă și încheiem cu ultima foaie de blat. Se înfoliază prăjitura și se dă la rece. Dacă se folosește gelatina la crema de brânză prăjitura are un aspect final impecabil. Eu, însă, am ales de data aceasta să o fac fără gelatină. De asemenea, dacă folosim gelatină prăjitura trebuie să stea la frigider câteva ore și apoi se poate porționa. Am preluat rețeta de pe retetefeldefel.ro, i-am adus mici modificări și, cu siguranță o voi reface deoarece este un aperitiv pe cât de aspectuos, pe atât de gustos.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu