250 g unt
175 g zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
2 ouă
360 g făină
200 g nucă măcinată
3/4 linguriță praf de copt (opțional)
Untul se lasă la temperatura camerei, apoi se taie cubulețe și se mixează împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă gălbenușurile de la cele 2 ouă, se mixează. Adăugăm și făina și frământăm un aluat care are o consistență plăcută. Dăm aluatul la rece pentru 15-20 de minute. Într-un vas se bat albușurile rămase cu furculița până fac un pic de spumă deasupra. Scoatem aluatul din frigider, formăm biluțe, pe care le trecem prin albuș și apoi le tăvălim prin nucă măcinată. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, le apăsăm ușor cu mâna și le dăm la cuptorul încins pentru 20 de minute la foc mic. Când sunt gata fursecurile se rumenesc ușor deasupra.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu