350 g carne de văcuță (pulpă)
2 cepe medii
1 morcov
1 ardei capia
1/2 dovlecel
40 g fasole verde
40 g mazăre
3-4 cartofi medii
2-3 roșii
2-3 linguri de ulei
1/2 l borș
leuștean verde
sare
Mod de preparare:
Carnea de văcuță se spală, se curăță și se taie cubulețe mici. Se pune la fiert în 2,5 l apă. Când se formează spumă de la carne o adunăm cu o spumieră, acoperim vasul cu un capac și lăsăm să fiarbă aproximativ 1 oră. Pregătim legumele (ceapa, morcovul, ardeiul și cartofii), le spălăm și le tăiem cubulețe, apoi le adăugăm la ciorbă, împreună cu o lingură de sare. Spălăm și adăugăm fasolea verde și mazărea (eu am folosit păstăi și mazăre congelată, dar se pot folosi și proaspete, mai cu seamă că sunt de sezon). Când legumele aproape au fiert putem adăuga și dovlecelul tăiat cubulețe. După 5-10 minute se poate adăuga sucul de la roșii, se lasă să mai dea într-un clocot și se acrește ciorba cu borș. Când ciorba începe iar să fiarbă potrivim gustul de sare și adăugăm leuștean proapăt. Se servește fierbinte dreasă cu smântână sau iaurt grecesc și bineînțeles cu ardei iute.
Poftă bună!!!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu