6 ouă
200 g zahăr
180 g făină
4 linguri ulei
1 esență de vanilie
150 g fructe de pădure
250 ml frișcă lichidă dulce
un praf de sare
Mod de preparare:
Prima dată separăm albușurile de gălbenușuri. Într-un bol amestecăm bine gălbenușurile cu 120 g zahăr, adăugăm uleiul, vanilia și la final încorporăm făina cernută. Separat, batem cu mixerul albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea fermă. Bezeaua o încorporăm în amestecul de gălbenușuri, din aproape în aproape cu mișcări ușoare de sus în jos. Când compoziția s-a omogenizat turnăm amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt (se folosește tava aragazului). Dăm tava pentru 15-20 de minute la cuptorul încins la foc mediu. Când este gata scoatem blatul și îl lăsăm să se răcească. Amestecăm într-un vas fructele de pădure cu 80 g zahăr și punem vasul pe foc. Lăsăm să fiarbă cam 15-20 de minute, amestecând din când în când. Dăm vasul de pe foc și lăsăm să se răcească. Între timp mixăm frișca. Ungem blatul răcit cu un strat de amestec de fructe de pădure și apoi cu un strat de frișcă și rulăm cu grijă, apoi înfășurăm rulada cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru cel puțin 3 ore. La momentul servirii se taie feliuțe. Este pufoasă, dulce și acrișoară în același timp, un desert potrivit pentru o zi călduroasă de vară.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu