marți, 28 iunie 2016

Clătite aperitiv

Ingrediente:
2 ouă
250 ml apă
20 ml ulei
200-220 g făină albă
400 g cremă de brânză
100 g măsline negre fără sâmburi
câteva fire de pătrunjel verde
sare


Mod de preparare:


Mai întâi pregătim aluatul pentru clătite. Amestecăm cele două ouă cu mixerul, adăugăm un praf de sare, apoi făina alternând cu apa. La final adăugăm uleiul, mixăm pentru omogenizare și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute. Încingem tigaia de clătite și o ungem cu puțin ulei (doar la început, nu este nevoie la fiecare clătită să procedăm așa). Coacem clătitele, apoi preparăm amestecul de brânză astfel. Măslinele le tăiem bucățele foarte mici, tocăm și pătrunjelul, amestecându-le în final cu crema de brânză. Pe fiecare clătită întindem un strat generos din aceste amestec, rulăm strâns, acoperim cu folie și dăm clătitele la frigider. În momentul servirii, clătitele se taie și se așează pe platou alături de alte aperitive. Cu siguranță vor impresiona musafirii. Sunt gustoase și foarte ușor de făcut.

Poftă bună!!!

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu