duminică, 5 iunie 2016

Pancakes

Ingrediente:

2 ouă
300 ml lapte
300 g făină
1 praf de copt (plic)
1 zahăr vanilat (plic)
2 linguri de zahăr
4 linguri ulei
dulceață de nuci



Mod de preparare: 


Cele două ouă le mixăm cu zahărul și zahărul vanilat până își dublează volumul și devin o cremă groasă, iar zahărul se topește complet. Adăugăm laptele și uleiul și mixăm pentru omogenizare. Amestecăm făina împreună cu praful de copt și un praf de sare și o adăugăm din aproape în aproape peste compoziția de ouă și lapte mixând la viteză mică până se încorporează complet. Compoziția finală este una mai groasă decât cea de la clătitele autohtone, însă trebuie să curgă din polonic. Încingem la foc mediu o tigaie de teflon unsă cu ulei și adăugăm o lingură de aluat pe centrul acesteia. Aluatul se va întinde ușor formând clătita. Când începe să facă bășicuțe la suprafață o întoarcem și o coacem și pe partea cealaltă. Procedăm la fel cu următoarele.  Atenție: se pot arde foarte ușor. Ele trebuie să aibă o culoare aurie. În total, mie mi-au ieșit 12 clătite pufoase pe care le-am decorat cu dulceață de nuci (se poate folosi miere, sirop de arțar sau orice alte dulcețuri vă plac). Alături de o cană de lapte alcătuiesc un mic-dejun delicios. Noi le-am servit cu mare plăcere.


Poftă bună!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu