1 găină de țară
1/2 ardei roșu gras
1 morcov
2 cepe
4-5 cartofi noi
2 ouă
700 ml borș
leuștean verde
sare
Mod de preparare:
Carnea de găină (cu excepția pulpelor) se tranșează, se spală și se pune într-o oală la fiert în 3 l de apă. Se spumează, apoi se acoperă vasul cu un capac și se lasă la fiert preț de două ceasuri dacă găina e la prima tinerețe (o oală sub presiune reduce timpul de fierbere considerabil). Pregătim legumele (ceapa, morcovul, ardeiul), le spălăm, le tăiem cubulețe și le adăugăm la ciorbă. Adăugăm și sare (nu foarte multă deoarece potrivim gustul la final). Cartofii se curăță de coajă, se taie cuburi mai mari, se spală și se pun și ei în oală. Lăsăm să fiarbă cam 20 de minute și acrim ciorba cu borș, apoi potrivim gustul de sare. În zece minute ciorbica e gata. Se oprește focul și se drege cu ou bătut. Adăugăm și leuștean verde și o lăsăm să se odihnească 10-20 de minute.
Ciorbă de pui nu fac decât atunci când am pui/găină de țară, deci mai rar, dar și când fac nu mă mai satur.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu