miercuri, 15 iunie 2016

Orez oriental

Ingrediente:
300 g orez camolino
400 g piept de pui
2 cepe
1/2 ardei gras roșu
1 morcov
1/2 dovlecel
4-5 linguri ulei de măsline
1 linguriță sare de himalaya
1/2 linguriță piper negru
1 1/2 lingurițe turmeric
pătrunjel verde

Mod de preparare:


Pieptul de pui se spală și se taie cubulețe. Legumele se curăță, se spală și se toacă astfel: ceapa julien, ardeiul, morcovul și dovlecelul bastonașe nu foarte subțiri. Orezul se spală și el și se lasă într-un castronel. Având totul astfel pregătit putem începe prepararea orezului. Încingem o tigaie wok cu cele 5 linguri de ulei și călim cubulețele de piept de pui câte 5 minute pe fiecare parte (până se albește). Adăugăm ceapa și sarea de himalaya, amestecăm și după 5 minute putem adăuga ardeiul și morcovul. Lăsăm totul să se călească pentru 10 minute, amestecând din când în când. Se adaugă și bastonașele de dovlecel. Când toate legumele s-au înmuiat, adăugăm piperul proaspăt măcinat și turmericul, apoi orezul și două căni de apă. Acoperim wok-ul cu un capac și lăsăm 15 minute la foc mediu. Potrivim gustul de sare la final și oprim focul. Presărăm pătrunjel verde din belșug, amestecăm și orezul oriental este numai bun de servit.  


Poftă bună!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu