400 g aluat foietaj
150 g brânză de vacă
1 ou
susan negru pentru decor
Mod de preparare:
Brânza se dă pe răzătoarea mare sau se zdrobește cu furculița. Aluatul se întinde ușor cu ajutorul unui sucitor pe blatul de lucru pe care presărăm înainte puțină făină. Aluatul se taie în 20 de pătrățele cu ajutorul unei rolete sau al unui cuțit. Pe fiecare pătrățel așezăm câte o linguriță nu prea plină de brânză rasă, apoi îndoim pateurile și presăm marginile cu o furculiță. Batem oul până se spumează și ungem fiecare pateu, apoi presărăm susan negru pe fiecare. Așezăm pateurile în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute la foc mare. Când sunt gata, pateurile cresc și se rumenesc deasupra.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu