2 foi aluat fraged ( g)
350 g brânză dulce
100 g smântână
3 ouă
1 plic zahăr vanilat
susan negru pentru decor
Mod de preparare:
Amestecăm brânza dulce cu smântâna, două ouă și zahărul vanilat. Se întinde prima foaie de aluat fraged și se taie în trei părți egale. Fiecare parte se taie de la jumătate în fâșiuțe subțiri pe care le depărtăm ușor. Adăugăm la capăt două linguri mari din amestecul de brânză pe partea necrestată și rulăm astfel încât fâșiuțele de aluat să îmbrace ruloul la exterior. Formăm și celelalte rulouri. Din cele două foi de aluat vor ieși, în final, 6 pariziene. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, le înțepăm cu o scobitoare din loc în loc, ungem cu ou și presărăm susan negru. Introducem tava în cuptorul încins pentru 40 de minute la foc potrivit, până se rumenesc frumos. Se pot servi și calde, și reci.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu