vineri, 26 august 2016

Fursecuri simple

Ingrediente:
300 g făină
150 g unt moale
150 g zahăr pudră
2 ouă
2 linguri smântână
1 plic zahăr vanilat
1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță oțet sau zeamă de lămâie
un praf de sare


Mod de preparare:
Într-un vas punem untul moale, zahărul pudră, făina, smântâna, ouăle, zahărul vanilat, praful de copt stins cu oțet sau zeamă de lămâie și un praf de sare. Amestecăm toate ingredientele și frământăm până obținem un aluat care nu se lipește de mâini. Înfoliem aluatul și îl dăm la rece pentru 2-3 ore. După ce se ia de la rece aluatul se întinde pe blatul de lucru pe care am presărat făină și se întinde o foaie de 0,5 cm grosime din care se decupează cu forme diferite. Așezăm fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem la foc domol (eu le-am ținut aprox. 20 de minute în cuptor). După ce se răcesc un pic se pudrează cu zahăr și se pot servi. De asemenea, se pot depozita într-o cutie cu capac - din ce stau mai mult devin mai fragede (la mine nu a fost cazul că s-au topit repede, abia am salvat câteva pentru cafeaua de dimineață).


Poftă bună!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu